Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul

"Oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum judecați, care și de cine să asculte întâi: Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?"

Părintele Arsenie Boca
1910 - 1989

Viața înfânată și folosul ei

"Viaţa înfrânată duce la redobândirea sănătăţii încât să poţi deosebi binele de rău."

Părintele Arsenie Boca
1910 - 1989

Rugăciunea fără milostenie

"Fără milostenie însăși rugăciunea e fără rod. Cu ce nădejde te vei ruga lui Dumnezeu, când tu însuți nu asculți rugăciunile oamenilor ce sunt asemenea ție? Cum vei cere împreună cu credincioșii din Biserică: "Dă Doamne!" - când tu însuți nu dai săracilor, deși poți să dai? Cu ce gură vei spune: "Auzi-mă, Doamne!" când tu însuți nu-l auzi pe cel sărac, sau mai adevărat pe Hristos, Care strigă spre tine prin sărac?"

Părintele Arsenie Boca
1910 - 1989

Dumnezeu îți ajută dacă primești copiii pe care ți-i dăruiește

"Când îți iei răspunderea de a rodi copii, Stăpânul vieții îți va ajuta să ai și ce le da de mâncare și-ți va asigura și cinstea căsătoriei. Deci, nici abuzul, nici refuzul, ci o dreaptă socoteală și o conviețuire corectă și cinstită."

Părintele Arsenie Boca
1910 - 1989

Evitarea copiilor nu este dragoste, ci crimă

"Copiii sunt roadele dragostei; evitarea nu e dragoste, ci crimă. Căutarea plăcerii numai, cu evitarea rostului firesc al instinctului, e viciu și păcat, și se pedepsește de Legea care vede toate ale omului."

Părintele Arsenie Boca
1910 - 1989