Feminismul pune mereu femeia în situație de minoritate socială

Părintele Gheoghe Calciu-Dumitreasa
Părintele Gheoghe Calciu-Dumitreasa
1925-2006
"Toată Europa și America au născocit feminismul ca pe o soluție a dezagregării familiei și, în ultima instanță, a societății creștine. Pentru ei, egalitatea femeii cu bărbatul a dus la exacerbarea drepturilor femeii, făcând din ea nu atât o persoana demnă și o gingășie a familiei, educatoarea copiilor și pacea unei case, cât un obiect al plăcerii exagerate, ceea ce duce la scăderea natalității în țările civilizate. Aceasta este sclavia cea mai rușinoasă a femeii. În ultima instanță, toată această ideologie feministă nu face decât să pună mereu femeia în situație de minoritate socială."
Tag-uri:
- Ce efecte are feminismul asupra lumii crestine?
- Toata Europa si America – chintesenta lumii civilizate - si bine vorbesc ei de civilizatie, fiindca, din ce în ce mai mult, numai spre asta se îndreapta, au nascocitfeminismul ca pe o solutie a dezagregarii familiei si, în ultima instanta, a societatii crestine. Pentru ei, egalitatea femeii cu barbatul a dus la exacerbarea drepturilor femeii, facând din ea nu atât o persoana demna si o gingasie a familiei, educatoarea copiilor si pacea unei case, cât un obiect al placerii exagerate, ceea ce duce la scaderea natalitatii în tarile civilizate. Aceasta este sclavia cea mai rusinoasa a femeii. În ultima instanta, toata aceasta ideologie feminista nu face decât sa puna mereu femeia în situatie de minoritate sociala. (Tot este acum vremea suprematiei minoritatilor de tot felul fata de majoritate).
Rezolvarea adevarata sta în conceptia crestina despre familie ca o biserica familiala, în care modelul este Hristos si Biserica Lui. Tatal si mama sunt legati printr-o dragoste nesubtiata de timp, iar familia, în sine, este un spatiu sacru în care se intra cu sfiala si în care sotul gaseste mereu o mama tânara, fara pata si fara zbârcitura, iar mama vede intrând pe Mirele etern. Atâta vreme cât familia este fondata exclusiv pe atractia sexuala sau pe interese materiale, ea începe cu un esec moral si se sfârseste cu un esec legal, eventual, tragic.

Comemorări

Biblia Ortodoxa - Citateortodoxe.ro

Citate pe autori