Fecioria - cel mai de preț dar

Sfântul Grigorie Teologul
Sfântul Grigorie Teologul
329-390
Fecioria este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu față de om.

Televizorul transmite adesea patimi

Părintele Sofian Boghiu
Părintele Sofian Boghiu
1912-2002
"Televizorul, această unealtă modernă de comunicare, este și bun și netrebnic. Este bun când știi să alegi ce este bun din el și este rău când transmite prin imagini niște lucruri care ne tulbură, tulbură mai ales viața tinerilor. Mă refer la imaginile filmelor necuviincioase sau chiar pornografice. […] Se transmit deseori patimi pe această cale a undelor."

Soția care ca s-a căsătorit fecioară e mai dorită de soțul ei

Sfântul Ioan Gură de Aur
Sfântul Ioan Gură de Aur
347-407
"O femeie e mult mai dorită când o cunoaște (are relații intime) doar tânărul cu care s-a unit prin căsătorie, îndragostirea e mai caldă, apropierea dintre soți mai adevărată și iubirea mai autentică când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere."

Dumnezeu va fi mult mai îndurator cu cei ce și-au păstrat fecioria până la căsătorie

Sfântul Ioan Gură de Aur
Sfântul Ioan Gură de Aur
347-407
"Nu crezi că va fi o căsnicie reușită daca soții și-au păstrat amândoi fecioria? În primul rând soția devine mult mai înțeleaptă, la fel și tânărul ei soț. Nu crezi că iubirea lor va fi, înainte de toate, curată? Cel mai important lucru, însa, este acesta: Dumnezeu va fi mult mai îndurator cu ei și va copleși căsnicia lor cu binecuvântari nenumărate, dat fiindcă cei doi tineri s-au unit întocmai cum El a poruncit."

Desfrânarea înainte de căsătorie împinge pe soț sau soție către adulter

Sfântul Ioan Gură de Aur
Sfântul Ioan Gură de Aur
347-407
"Dacă, tânarul va începe să se desfrâneze înainte de casatorie și se va nărăvi la tot felul de obiceiuri destrăbălate, își va lăuda soția numai prima și a doua noapte și va aluneca apoi repede spre desfrâu, cautând la soția sa râsul neghiob și trivial, cuvintele pline de necuviințe, expresiile prefăcute și tot ce înseamnă nerușinare, despre care nu ne este permis a vorbi mai mult."

Feriți-vă de desfrânare!

Sfântul Apostol Pavel
Sfântul Apostol Pavel
3-67
"Căci voia lui Dumnezeu aceasta este, sfinţirea voastră: să vă feriţi de desfrânare; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească trupul în sfinţenie şi cinste, nu în patima poftei – aşa cum fac neamurile care nu-L cunosc pe Dumnezeu..."

Ce știe să facă fecioria în inimile noastre?

"Am mai înţeles ca fecioria inimii e şi acel duh care nu concepe nicio moarte fără Înviere, nicio cădere fără îndrăzneala de ridicare... Şi acum obişnuiesc să mă împietresc. M-am mai dat 'a brazdă' însă, şi inima se înveseleşte mai mult. Mă trezesc cu pofta de a pricepe mai bine, mai frumos, mai curat, adorm cu pofta de a mulţumi şi plânge pentru ce-am trait, şi poftesc următorul răsărit... Asta ştie să facă Fecioria în inimi. 'Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul.' (Ps.38)"
Mii de tineri | Campania: Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie
Tag-uri:

Fecioria este împărăteasă a poftelor bune

Părintele Dumitru Zamisnicu
Părintele Dumitru Zamisnicu
1910-1974
"Fecioria este soră a îngerilor, învingere a patimilor, împărăteasă a poftelor bune și moștenire a tuturor bunătăților."

Ana: "Putem să ne iubim frumos fără să păcătuim"

"Staţi două săptămâni fără să întreţineţi relaţii şi mergeţi la un preot să vă spovediţi, vă veţi convinge singuri de schimbare, veţi fi mai liniştiţi, mai buni, mai atenţi etc. Veţi găsi liniştea, bucuria şi dragostea adevărată a unei relaţii. Dacă persoana de lângă dumnevoastră nu va accepta şi vă va condamna, atunci cu siguranţă nu vă merită şi nu vă iubeşte sincer. Doamne ajută!"
Mii de tineri | Campania: Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie

Elena: „Când trăieşti în desfrânare eşti cel mai trist om de pe pământ.

"Eu am căzut în păcatul desfrânării şi am stat cam 2 ani, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu m-am ridicat şi acum îmi doresc să mă înfrânez până când o să mă căsătoresc. Are mare dreptate Sfântul Apostol Pavel când afirmă că în Iisus Hristos toate le putem. Trebuie voinţă. Dai voinţă, iei putere! Cât adevăr în această mică frază. Să îi ajute Dumnezeu pe toţi căci atunci când trăieşti în desfrânare eşti cel mai trist om de pe pământ." (Elena)
Mii de tineri | Campania: Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie

Comemorări

Biblia Ortodoxa - Citateortodoxe.ro

Citate pe autori